0%
Progear TOP 5: enim ostetud MIDI kontrollerid aastal 2022

2022. aasta sai läbi ja on aeg teha kokkuvõtteid meie klientide eelmise aasta lemmiktoodetest. Toome välja 2022. aastal Progearist kõige enam ostetud stuudiotehnika, aga täpsemalt just produtseerimisel või ka live esinemistel kasutatavad MIDI kontrollerid. 

Esiviisikusse jõudnud tooteid ei ole meie ega kellegi kolmanda poolt ritta seatud, vaid kajastavad just Progeari klientide eelistusi. Vaata list üle, äkki leiad endalegi uue, inspireeriva ja töökindla seadme.

focusrite_launchkey_mini_mk3_1_1_
1. Novation Launchkey Mini Mk3

Esimene koht kuulub Novation Launchkey Mini Mk3 25 klahviga MIDI/USB klaverile, mis on suurepärane valik nii algajatele kui ka kogenud muusikutele. See kerge, kompaktne ja kaasaskantav kontroller on peamiselt mõeldud Ableton Live’iga kasutamiseks, aga samuti saab seda kasutada ka Logic’u, Reason’i ja teiste muusikatarkvaradega. Launchkey Mini oma mugava ja kasutajasõbraliku disainiga pakub laia valikut funktsioone ja samuti tuleb kaasas hulganisti tasuta pluginaid. See on ideaalne tööriist mobiilseks produtseerimiseks!

Vaata lähemalt e-poest!

arturia_minilab_mk_ii_3_1
2. Arturia MiniLab 2

Teise auväärse koha sai Arturia MiniLab 2, mis on samuti 25 klahviga MIDI/USB klaver.

Vaata MiniLab 2 e-poest!

MiniLab 2 on nüüdseks aga meie lõpumüügis, sest asendus aasta lõpus uue versiooniga - MiniLab 3. Kuna MiniLab 2 enam juurde ei toodeta, siis teeme kokkuvõtte MiniLab 3 kohta, mis on sisult eelmise versiooniga sarnane, aga disainilt ja kasutusmugavuselt parendatud.

arturia_minilab_3_1

Nagu Launchkey Mini Mk3 on ka MiniLab 3 mõnusalt kompaktne ja mugavalt kaasaskantav ehk sobib nii liikvel olevale muusikaprodutsendile kui ka neile, kellel on (kodu)stuudios vähe ruumi. Võrreldes Launchkey Mini’ga on MiniLab 3 eeliseks kiirustundlikkus (velocity sensitivity) ja heeblite olemasolu. MiniLab 3 on hõlpsasti integreeritav Analog Lab’i pluginaga ja samuti saab seda kasutada enamike muusikatarkvaraga. MIDI/USB klaveriga on kaasas Analog Lab Intro ja Ableton Live lite tarkvara ning The Gentleman ja Model D klaverite pluginad.

Vaata MiniLab 3 e-poest!

ableton_push_2_live_11_suite
3. Ableton Push 2 + Live 11 Suite

Kolmandale kohale tuli Ableton Push 2 MIDI/USB kontroller. Kuigi Push 2 tuli välja 2015. aastal, on see siiani Abletoni kasutajate seas populaarne toode. Eks ikka sellepärast, et Push 2 ühildub ideaalselt Ableton Live tarkvaraga, võimaldades mängida rütme ja luua erinevaid noote ning akorde. Lisaks on kontrolleriga kaasas Ableton Live 11 Suite tarkvara. Ableton Push 2 teeb muusika produtseerimise sujuvamaks, kiiremaks ja kindlasti ka lõbusamaks, seda nii stuudios kui live esinemistel.

Vaata lähemalt e-poest!

novation_launch_control_xl_mk2_1
4. Novation Launch Control XL Mk2

Edetabeli neljandalt kohalt leiame Novation Launch Control XL MIDI/USB kontrolleri, mis on suurepärane kaaslane nii live esinemistel kui ka stuudios miksimisel ning sarnaselt Ableton Push 2’le võimaldab mugavalt kontrollida Ableton Live tarkvara. Samas ühildub  Launch Control XL ka Logic’u, Cubase’i, ProTools’i ja teiste muusikatarkvaradega. Launch Control XL’iga tuleb kaasa Ableton Live Lite tarkvara.

Vaata lähemalt e-poest!

novation_launchpad_mini_mk3_2
5. Novation Launchpad Mini Mk3

Napilt viiendale kohale jäi Novation Launchpad Mini Mk3 MIDI/USB kontroller, mis on Novation Launchpad seeria kõige väiksem seade. Kuna Launchpad Mini on nii väike, siis on seda mugav kaasas kanda. Pista kotti ja kasuta siis, kui muusika produtseerimise isu peale tuleb. Ühtlasi on Launchpad Mini MK3 integreeritud Ableton Live tarkvaraga - nii on muusika loomine värvilistel RGB padidel käepärane, mugav ja kiire.

Vaata lähemalt e-poest!