0%
Progear TOP 5: enim ostetud stuudio monitorkõlarid aastal 2023

Tegime kokkuvõtte meie klientide 2023. aasta lemmiktoodetest ja seekord panime pingeritta just 5 enim ostetud stuudio monitorkõlari seeriat. Kusjuures tuleks ära märkida, et järjest rohkem ostavad inimesed professionaalseid monitorkõlareid ka kodusesse helisüsteemi, mitte ainult (kodu)stuudiosse. 

Esiviisikusse jõudnud tooted kajastavad just Progeari klientide eelistusi ehk just neid stuudiomonitore on nad parimaks pidanud ja endale soetanud. Vaata list üle, äkki leiad endalegi sobivad uued stuudio monitorkõlarid. Kindlasti tasub enne ostmist kõlareid kõrvuti kuulata ja testida - saad seda teha meie showroomis!

t7v_adam_audio_t7v_stuudiomonitor_3
1. ADAM Audio T-seeria

Vaieldamatult kõige rohkem müüsime eelmisel aastal ADAM Audio T-seeria kahesuunalisi lähikuulamiseks mõeldud stuudiomonitore. Kuigi T-seeria monitorkõlarid on turul olnud ainult 5 aastat, on need kuulajate poolt soojalt vastu võetud ning kiiresti populaarsust kogunud, sest hinna ja kvaliteedi suhe on neil tõeliselt paigas.

Soodsam hinnaklass ei tähenda aga seda, et kvaliteedilt oleks tehtud mingitki allahindlust. Tegelikult kasutavad T-seeria stuudiomonitorid tipptasemel S-seeria jaoks välja töötatud ADAM Audio tehnoloogiat. U-ART kõrgsageduselement (Unique Accelerated Ribbon Tweeter) pakub kuulamiseks laia sweet spoti ja vähendab kuulamisväsimust, mis omakorda võimaldab produtseerimisel pikemaid töötunde teha. T-seeria pakub selget, detailset ja moonutamata heli taskukohase hinnaga. Kõlarid sobivad suurepäraselt väikestesse muusika-, video- ja raadio/televisooni stuudiotesse.

ADAM Audio T-seeriast leiad 5-tollise T5V (45 Hz - 25 kHz), 7-tollise T7V (39 Hz - 25 kHz), 8-tollise T8V (33 Hz – 25 kHz) ja T10S subwooferi.

Vaata lähemalt e-poest!

yamaha-hs7_front
2. Yamaha HS-seeria

Teiselt kohalt leiame Yamaha HS-seeria, mis on nimekirjas olevatest stuudiomonitoride seeriatest kõige kauem turul olnud ning on tuntud NS10 mudeli järeltulija.

HS-seeria aktiiv stuudiomonitoride puhul võib kindlasti öelda, et on tegu legendaarsete kõlaritega, millel on kvaliteetsed heliomadused ning mida võib leida stuudiotest üle kogu maailma. HS-seerias on 5-tolline HS5 (sagedusvahemik 54Hz - 30kHz), 7-tolline HS7 (sagedusvahemik 43Hz-30kHz) ja 8-tolline HS8 (sagedusvahemik 38Hz - 30kHz) mudel ja HS8S subwoofer. Lisaks on HS-seerias saadaval valged stuudiomonitoride mudelid.

Vaata lähemalt e-poest!

krk_rokit_rp7_g4_5
3. KRK Rokit G4 seeria

Napilt kolmandale kohale jäi 4. generatsiooni KRK Rokit seeria. KRK Rokit monitorkõlarid, oma äratuntavate kollaste elementidega, on kaunistanud igas vanuses ja tasemes produtsentide stuudiolaudu ning pakkunud kuulamisrõõmu paljudele inimestele. Meie TOP 5 nimekirjas kõrgel kohal positsioneerimine annab kinnitust, et tegu on hinnatud mudelitega ka Eestis.

Rokit seerial on DSP-põhine 25 seadistusega graafiline ekvalaiser, mis aitab seadistada akustiliselt parema helipildi sinu stuudio keskkonda. Kevlar® materjalist valmistatud madala- ja kõrgsageduse draiverid tagavad heli terviklikkuse kõikidel sagedustel. Esiküljel asetsev madalsageduse port ning elemente toetav D-klassi võimendi pakuvad erakordset täpsust ja detailsust.

ROKIT seerias on kaheribalised RP5 (43Hz - 40KHz), RP7 (42Hz - 40KHz) ja RP8 (36Hz - 40KHz) mudelid ning kolmeribaline RP10-3 mudel.

Vaata lähemalt e-poest!

adam_audio_a7v
4. ADAM Audio A-seeria

Edetabeli neljandalt kohalt leiame ADAM Audio A-seeria, mis on auhinnatud ja populaarse AX-seeria kõlarite järeltulija. Loomulikult saab kindel olla, et ka A-seeria professionaalsed stuudiomonitorid pakuvad ADAM Audiole iseloomulikku ülitäpset ja detailset heli.

A-seeria stuudiomonitoride bassielemendid on valmistatud Multi-Layer Mineral kiududest ning kõigil on klassikaline X-ART tweeter. A-seeria kõlaritel saab tweeterit ka hõlpsasti ümber pöörata, mis võimaldab kõlareid ka horisontaalselt kasutada. Samuti saab kõigi A-seeria monitoride DSP-põhiseid funktsioone muuta kaugjuhtimisega ning reaalajas võrgu kaabli kaudu - kasutades A Controli tarkvara, Sonarworksi kalibreerimisfaile või muuta parameetreid monitori küljes manuaalselt. See võimaldab seadistada kõlarid täpselt oma ruumi ja kõrvade jaoks. Kõlarid sobivad hästi nii professionaalsesse stuudiosse kui ka kodustuudiosse, aga samuti koduse helisüsteemi loomise jaoks.

A-seeriast leiad kaheribalised A4V (52 Hz - 45 kHz), A7V (40 Hz - 45 kHz), A44H (46 Hz - 45 kHz) ning kolmeribalised A77H, A8H-A ja A8H-B. A44H ja A77H sobivad kasutamiseks ka keskkõlarina.

Vaata lähemalt e-poest!

krk_classic_5_16jpg_copy_3
5. KRK Classic seeria

Viiendalt kohalt leiame KRK Classic seeria. KRK Systemsi stuudiomonitorid on kindlasti klientide seas populaarsed ning äratuntavad oma kollase kõlari elemendi poolest - nii ka Classic seeria.

KRK Classic seeria baseerub oma disaini ja parameetrite poolest eelmise generatsiooni, 3 põlvkonna ROKIT mudelitele, mis olid juba ka siis väga hinnatud ja pikalt tootmises olnud. Võrreldes praeguse 4 generatsiooni Rokititega räägib classicu kasuks pisut soodsam hind, kuid pakkudes samaväärset helikvaliteeti.

Classic monitoridel on paaris A/B-klassi võimendid, mis toidavad eraldi tweeterit ja bassi elementi, pakkudes ohtralt headroom'i ja minimaalset helimoonutust. See seeria on peamiselt loodud alustavale produtsendile või DJ-le kes soovib omale esimest monitoride paari koduseks miksimiseks.

Vaata lähemalt e-poest!