0%
Progear TOP 5: enim ostetud MIDI kontrollerid aastal 2023

Tegime kokkuvõtte meie klientide 2023. aasta lemmiktoodetest ja toome välja kõige enam ostetud stuudiotehnika, aga täpsemalt just produtseerimisel või ka live esinemistel kasutatavad MIDI kontrollerid. Seekordses nimekirjas on Novation omale krabanud viiest kohast neli, aga esimese koha pidi loovutama ikkagi Arturiale.

Meie esiviisikusse jõudnud toodete pingerivi ei ole mitte parimate, vaid just Progearist enim ostetud mudelite nimekiri – seega on kahtlemata tegu usaldusväärsete toodetega, mille ostuga reeglina alt minna ei saa. Vaata list üle, äkki leiad endalegi uue, inspireeriva ja töökindla seadme.

arturia_minilab_3_1
1. Arturia MiniLab 3

2022. aasta TOP 5 MIDI kontrollerite edetabelis hõivas MiniLab 2 teise koha. 2022. aasta lõpus asendus see aga uue versiooniga MiniLab 3, mis on kasutajatele samuti väga meeldinud ja 2023. aastal esimesele positsioonile pürginud.

See 25 klahviga MIDI/USB klaver on mõnusalt kompaktne ja mugavalt kaasaskantav ehk sobib nii liikvel olevale muusikaprodutsendile kui ka neile, kellel on (kodu)stuudios vähe ruumi. Võrreldes teisel kohal oleva Launchkey Mini’ga on MiniLab 3 eeliseks kiirustundlikkus (velocity sensitivity) ja heeblite olemasolu. MiniLab 3 on hõlpsasti integreeritav Analog Lab’i pluginaga ja samuti saab seda kasutada enamike muusikatarkvaraga. MIDI/USB klaveriga on kaasas Analog Lab Intro ja Ableton Live lite tarkvara ning The Gentleman ja Model D klaverite pluginad.

Vaata lähemalt e-poest!

focusrite_launchkey_mini_mk3_1_1_
2. Novation Launchkey Mini Mk3

Teisele kohale jäi Novation Launchkey Mini Mk3 25 klahviga MIDI/USB klaverile, mis on suurepärane valik nii algajatele kui ka kogenud muusikutele.

See kerge, kompaktne ja kaasaskantav kontroller on peamiselt mõeldud Ableton Live’iga kasutamiseks, aga samuti saab seda kasutada ka Logic’u, Reason’i ja teiste muusikatarkvaradega. Launchkey Mini oma mugava ja kasutajasõbraliku disainiga pakub laia valikut funktsioone ja samuti tuleb kaasas hulganisti tasuta pluginaid. See on ideaalne tööriist mobiilseks produtseerimiseks!

Vaata lähemalt e-poest!

novation_launch_control_xl_mk2_1
3. Novation Launch Control XL Mk2

Edetabeli kolmas koht kuulub Novation Launch Control XL MIDI/USB kontrollerile, mis on suurepärane kaaslane nii live esinemistel kui ka stuudios miksimisel.

Launch Control XL võimaldab mugavalt kontrollida Ableton Live tarkvara, aga samas ühildub ka Logic’u, Cubase’i, ProTools’i ja teiste muusikatarkvaradega.

Launch Control XL’iga tuleb kaasa Ableton Live Lite tarkvara.

Vaata lähemalt e-poest!

novation_launchkey_49_mk3_4
4. Novation Launchkey 49 Mk3

Neljandalt kohalt leiame Novation Launchkey 49 Mk3 MIDI/USB klaveriLaunchkey 49-l on 4 oktavi jagu täismõõdus klahve, mis teeb partiide ja meloodiate sisse mängimise kiireks ja lihtsaks. Oma suuruse poolest on ta eelkõige mõeldud kodu- või stuudiokasutuseks, aga on piisavalt kerge, et saab ka vajadusel kotiga kaasa haarata.

Nii nagu kõigil teistel Launchkey'del on ka sellel mudelil väga võimekas ARP funktsioon, mis aitab loomeprotsessis ideede leidmisele kaasa. Erinevalt väiksematest 25 ja 37 klahviga versioonidest on Lauchkey 49 ja 61 mudelil lisaks RGB padidele ja 8 keeratavale nupule veel 8 faderit, millega saab mõnusalt kontrollida salvestusprogrammis miksi enda leveleid või muuta mõnda süntesaatori parameetrit.

Launchkey'de perekonnast leiad veel Launchkey Mini, Launchkey 25, Launchkey 37, Launchkey 61 ja Launcheky 88.

Vaata lähemalt e-poest!

novation_flkey_mini_3
5. Novation FLkey Mini

Napilt viiendale kohale jäi Novation FLkey Mini MIDI/USB klaver, mis on sisuliselt sarnane Launchkey Mini'le, aga disainitud just FL Studio tarkvara kasutavale muusikaprodutsendile, et teha muusika produtseerimine veelgi intuitiivsemaks ja kiiremaks.

FLkey seeria kompaktseim klaver pakub MIDI pitch ja mod kettaid, 16x puutetundlikku RGB pad´i, nuppe tarkvara kontrollimiseks ning palju muud. Peale FL Studio töötab klaver suurepäraselt ka teiste levinud muusikatarkvaradega.

FLkey perekonnas on veel FLkey 37, FLkey 49 ja FLkey 61.

Vaata lähemalt e-poest!